Hi mommy's

Mcm mna nk trnkan brat badan erk?.. sbp skg doc ckp semua ok tntang sya.. tpi yg x ok berat makin naik.. doc ckp berat baby ok je.. ada x yg pernah mcm ni.? penat nak pgi klinik tiap mnggu. #pleasehelp🥺 rasa takut pun ada.. sbp sblm ni sy pregnant ada msalah berat badan tak pndai naik2 tiba2 pula mngndung yg kdua ni dari 45kg naik 70 dalam brpa bulan je.. tolong bagi tips korang🙏🙏

1 Trả lời

time pregnant jgn turun kn berat badan sis.. yg da naik tu da bia kn naik.. jgn turun kn.. skrg sis kena kawal mkn je.. klau da mkn nasi tp lapar lg, jgn mkn biskut2 or roti2.. sis mkn buah2 je.. or kekacang ke.. kurang kn manis2.. sbb sy pon naik berat badan mendadak.. pastu doktor just sroh tuka cara pemakanan je.. jgn turun kn.. sy suke mkn biskut2 n roti tu jd punca berat badan naik mendadak..

2y trước

Alhamdulillah naik 2kg je.. utk BMI normal mcm sy sebulan boleh naik 2kg je.. x boleh lebih..