susu payudara

mcm mna nk ada susu?maaf sy #firstmom jadi kurang tahu..skrng da 26weeks before this hnya kluar cairan (setitik2) bole tau bila dn mcm mna? klu kluar apa perlu buat?

4 Các câu trả lời

susu badan terhasil sejak kandungan kita berusia 16mggu. tak perlu buat apa2. jangan sesekali awak nk ikhtiar pergi pam or marmet yea. ada risiko iaitu trigger early contraction atau kelahiran baby prem. lagipon awak baru 26w. tunggu baby keluar baru fikir. cari gali ilmu penyusuan susu ibu. ramai je lactation counselor share ilmu free dkt sosial media mereka. mcm puan noorfazila, puan nad masrom, puan ika nabella dn ramai lagi kalau nak sebut.

susu mmg da ada dari 16w kita preg. lagi . kalau time preg. keluar tuh takpa, biar je ,jgn picit ,just tiap kali mandi cuci sikit sbb kolestrum tuh penting utk baby kita nanti.

Cari ilmu pasal penyusuan. Ramai pakar laktasi blh kita refer di ig & fb. Kalau keluar susu awal sblm bersalin tu nama nya kolostrum. Jangan sesekali picit or pump. Lap sahaja.

jangan usik..bole rangsang contraction