Salam mummy

Mcm mana ya mmy² hadkn bgi mkn bby... Contohnya no salt no sugar..mmy² control ke atau bgi je apa yg bby nk mkn,mkn je no control.. Atau mmy buat ada hri mkn mcm tu..ada hri mkn mcm ni..nnti mmy share² ya sbb ank dh nk start mkan..sbb ada yg kta x leh control no sugar no salt snggt..nti jdi picky eater..mna tau kt sni ada yg pngalam blh share

16 Các câu trả lời

anak first saya, saya control no sugar no salt. tapi alhamdulillah tak jadi picky eater. cuma tu la, org sekeliling dia la mengajar bagi air sejuk la air manis la itu la ini lah 🥲 geram je rasa

anak sye no sugar n salt dr 6 bln-1 thn.. lps 1 thn, dye mkn mknn fmily.. snang klu mkn kt lua, bley suap je ape2.. tp gula2 ke snack2 ke kek ke ais krim ke xde la sye suap..

sy control 6mth - nk masuk 2 tahun.. lepas tu introduce sikit2 salt.. tak picky eater pun.. makan je semua.. sayur n buah paling suka makan.. skrg dah 5yr..

ank sy yg toddler skang ni kmain picky eater sayur dia pilih pilih campak buang mcm Tu je .. padahal mse 6 Bulan ke atas kmain Ku masak healthy food 😌

1 buln prtma je,,next da bgi menu fmly tpi berpadah2 la,nk manis2 bgi buah..cth goreng2 ambik isi kt dlm so rsa masin tu xterasa pn

makan je saya x control sgt , tapi bab manis mmg strictly no sbb pernah terbagi makan manis hyper gila jadinya 😁