Mual & morning sickness

Mcm mana nak hilangkan rasa mual.. skrg dh nk masuk 8w. Mmg x boleh nak focus buat kerja..

2 Các câu trả lời

Sy msa week 4-6 muntah tak kira masa. Jadi sy figure out yg perut tak boleh kosong. Klau sis start rasa mcm lapar tu terus je mkn. Sllu sy mkn biskut coklat munchys tu. Dlm bilik pun sy spare. Dan sis mnum air bancuhan pati delima. Sehari dlm 2x sy mnum utk hilangkn mual. Msa sy hrtu teruk lembik sbb sy lgsg tak boleh mkn nasi dan lauk pauk. Sy hnya boleh mkn buah2 dan roti shja tu pun sesuap dua. Jd sy mkn buah tembikai, limau yg kecil tu, jambu batu lohan, delima dan pear. Letak sikit serbuk asam boi klau nk bg xnk muntah. Minyak angin mmg jd kwn baik sy utk ltak dkt dada dan hidung. Sy suka guna yg iv mist spray tu sbb kuat dan segar baunya. InsyaAllah lma2 akn hlng dh sickness ni. Kuncinya sis jgn lgsg bg perut kosong nnti bergas then akn muntah. Ni pengalaman sy tau😄. Semoga dpt mmbntu dan dipermudahkan sis.

itu memang alami sis. tak boleh nak elak..tapi boleh cuba makan benda benda masam..ataupun buah macam oren tu