Baby transverse Lie / melintang

Mcm mana nak bagi kepala baby turun bawah ye?? Dari awal pregnant sampai skg 33 weeks baby KLu scan x pernah lagi dlm kedudukan kepala di bawah. Takut lah… KLu boleh taknak Ecv sbb dgr kata org sakit… tlg bagi tips sapa pernah ada pengalaman baby transverse lie atau pun prosedur ecv tu tlg cerita sikit.. betul ke KLu dh buat ecv mmg lepas tu akn melahirkan anak sbb dh kacau rahim?

2 Các câu trả lời

Sis bnykan pujuk baby. Sy hritu sma gak dr awal pregnant smpai 30w baby breech. Sy pujuk dr 20w smpai 30w msh sma breech gak. Agak mrisaukan jgk msa tu sbb baby xmkn pujuk. Tp msuk je 31w baby dh mula turunkn kepala ke bwh smpai skrg 34w. Hrp2 dia x pusing dah lh. Moga dpermudahkan urusan kta.

33w ade mse lagi utk bby turun bwh. 36w nnti bru bby mula engage kepala ke bwh. xperlu risau.