Assalamulaikum

Mcm mana mommy2 hilangkan angin..penuh n tegang rase perut...pregnant 7 weeks...

8 Các câu trả lời

Sapu minyak angin at badan belakang lepas tu mintak suami tepuk or urut badan belakang.. Itu cara sy setiap kali terasa angin penuh at badan kadang sampai x boleh tidur.. Lepas sapu minyak suami tepuk belakang and urut alhamdulillah boleh tidur dengan tenang😅

Sy masa awal2 pregnant pon angin byk..sampai sakit ulu hati..apa sy boleh buat,sy elakkn kn je dgn kerap makan dlm kuantiti sedikit..adalah p klinik swasta dpt ubat kapur,tp xberani mkn.trimester kedua ok dh xada angin2..

sapu minyak angin kat blkg sis, minta suami urut. jgn sapu kat perut pulak hehe. pastikan minyak angin tu mmg ssuai digunakan utk ibu mengandung. jgn main asal pakai je tau.

aahh memang camtu pada awal trimester. siang sendawa malam kentot tanpa boleh dikawal. pastu hilang sendiri jaa.. cuma kalau boleh elakkan makanan/sayuran berangin.

tiap2 mlm sapu mustajab dkt bdan n kaki..lpastu pakai stokin..mmg x tahan btul angin nye

Puan try makan pisang.... Time saya awal pregnant mmg banyak mkn pisang & membantu juga

minta suami urut mula dari tapak kaki buku lali. tapi jangan sentuh tengah2 tapak kaki

sama sy pn byk angin sejak preg..smpai xlalu mkn

12mo trước

sama ..sy 9 weeks nk mkn pn tklalu..perut cekang..tp lapar ..tgh hadapi skrg ni..