6bulan pregnant

masuk 6bulan ne baby kurang gerak la .. risau pula .. normal ka ? #1stimemom #advicepls #pregnancy #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

hi mommy. kurang gerak tp fkc cukup 10 sebelum 9 malam tak? mmg berbeza ke pergerakan baby sekarang dgn sebelum ni? kemungkinan baby banyak tido atau mungkin sbb baby dah makin mmbesar so mommy tk terasa sgt pergerakan baby. 2x pregnancy sy masalah baby kurang gerak,hati rasa tak tenang,terus ke hosp,iol,bersalin normal. instinct ibu ni kuat tau. kalau mommy risau boleh check ke kk/hosp.

baby kurang gerak sbb dye dh tukar position. sy prnh sharian xgerak, sy prgi swasta buat scan. ble dlm scan dy aktif je cume xrse sgt sbb kaki dy dh kt bawah. dr ckp kene mnum air sejuk bagi dy gerak. lps balik dri scan tu baby trus gerak mcm biasa smpai ke hrni. kena kerap usap, brckp, mnum air sejuk ..