Berat Naik Mendadak

masuk 6 bulan ni berat naik mendadak 5kg, before this normal. Kena mnum air gula next week. Ada sapa2 sama pngalaman dengan saya x? And ada tips untuk jaga brt bdn x. Huhu sedihnya 😭

2 Các câu trả lời

Tak tahu nak cakap mcm mana. Skrg berat sy dah maintain bila check up setiap minggu dah hujung2 ni. Kalau tak sebelum ni asyik naik 2kg setiap 2weeks. Dah 2x minum air gula, alhamdulillah normal je. Makan mcm biasa je rasa tapi berat tetap naik.

4y trước

Makan tetap kena makan. Sy lagi la dulu masa 1st and 2nd trimester, tengah2 malam boleh bedal nasi sebelum tido sbb lapar lain macam. Tapi time tu berat tak naik mana pun. Bila dah masuk 3rd berat naik mendadak. Skrg maintain pulak 🤣 yg penting makan dgn kerap dgn kuantiti yg sikit. Bukan kita yg nak berat kita naik 😁

Situasi kita sama sis berat naik mendadak 5kg 😩 bln dpn kena minum air gula

4y trước

😭😭😭😭 Semoga dipermudahkan sis