Cepat marah dan naik angin

Masuk 3rd trimister nie .cepat je marah n rasa yk ska dekat ank 1st..😓

6 Các câu trả lời

Muhasabah diri sis, I know it’s hard. Sbb Sy pun pernah alami rasa nak marah je Tapi Sy time first trimester la. Xkisah kt sapa mmg mudah nak melenting. But then time sy sorang2 Sy cuba imbas balik tindakan sy. Sy penat, sakit2 lenguh2, jadi mudah nak marah. Sedangkan bila kita marah, lagi byk tenaga kita guna lagi penat kita rasa. Mcm sis dah ada anak, cuba tgk muka anak, kesian kena marah je. Dia pun xtahu kenapa mommy dia jd marah2, xtahu mcm mana nak buat mommy dia xmarah2 dah. Maybe ada time org lain pun mcm tu dgn kita, kita pun akan rasa serba xkena. Sikit je lg tu, trimester 3 dah sis 💪🏻💪🏻💪🏻

biasa tuu sis..Emosi terganggu sebab banyak fikir mana nak layan kerenah anak lagi n masa nak layan badan kita penat lagi.Kalau rasa burnout,jauhkan diri sekejap atau mintak suami handle anak sekejap.Solat jangan lupa ye.Moga semuanya baek2 aje buat sis

bila u penat,Tak cukup rest..memang Akan cepat Naik angin. sometimes we need extra rest for keeping mind natural cool down and follow the flow... partner kena main peranan jugak lagi2 sekarang u pregnant memang cepat penat Dan mudah marah😘

3y trước

betul2, bila terlalu penat dan lapar terlenting dgn suami. Mmg dia ambil alih basuh pinggan & mendobi masa sy hamil. so, ingatkn diri jngn penatkan diri, banyakkan rehat, jngn lapar, bgtau org sekeliling juga bg mereka faham klu kita termarah sbb penat dll

mcm sama je ni😭 kdg rasa mcm sy ni ibu yg kejam. kerap mara n x suke dgn die

selalu beristighfar dan sentiasa syukur.. moga dikurniakan ketenangan 💐💜

sama sis sya pun b.gitu😫