Hari ni masuk 32weeks 🥰

Masuk 32weeks ni dah boleh packing barang ke? 😅 tak tau nak packing apa. Barang baby pun belum lengkap di beli. Ada yg cakap bagus awal beli barang baby, dan ada juga yg cakap bagus last minute beli barang baby. Entah laa. Saya ni tak juga nak dengar cakap org. Ikut diri sendiri juga kan. Saya ni first time tau. Walaupun first time, ada masa memang saya banyak guna Mr.Google selain daripada tanya org yg berpengalaman. 🤭 #firstbaby #firstmomfirstbaby

6 Các câu trả lời

Boleh sangat dah tu sis😊 Saya memang beli barang awal. Tapi silap kat packing. Saya tak packing awal. Jadinya, hari nak pergi hospital baru kelam kabut nak packing. Nasib baik tak kena bawa banyak. Baju husband, saya, baby muat dalam satu bag haha.

1y trước

Ya laa kan. Hehehe. Thank you for sharing ya sis 🤗🥰

pack awal xkalut sis 😂 pengalaman saya ank first pack masa 32w. tetiba 33w tu ketuban leaking, pegi cek hosp trus kna than wad smpai 34w. 34w kna paksa bersalin. nasib baik sempat prepare awl2.

1y trước

Ohh yaka. 😅 aduii. Jadi risau pulak dengar. Nanti tiba2 emergency mcm tu kan. Barang belum di pack semua lgi. 🤣

Boleh sangat sis. Tak perlu ikut cakap orang nak beli barang apa. Ikut kemampuan kita. Tapi barang basic mesti ada sperti pampers, bedung, mittens semua tu. Nanti baby dah lahir baru tambah

Pack je awal2 dear. Macam saya 35w baby kurang gerak, terus bawak beg pergi PAC, and memang kena warded. Beg dah prepare so tak pening2 dah

saya 30 week pun rasa awal sgttt lagi. Selalu dok fikir lambat lagi nak beranak sbb Saya schedule C-section. So Masih relax2 je 😅

1y trước

Ouhh yeke. 😅 saya risau juga ni nak pack awal ke tak. Baru je tadi saya cuci pakaian baby. Ada yg di beli, ada yg org bagi. 🤭

Boleh sgt sis.. sy 30 weeks kena tahan hospital skg hahaha.. nasib dh beli brg baby semua.. n kemas siap2

1y trước

Placenta previa type 1 2minggu sini Klu x ok tahan lg smpi lah beranak 37 weeks hahaha..