Maaf bertanya . bila waktu yang sesuai untuk scan baby yee ? selepas makan atau sebelum makan ?

masihbarudalampengetahuan

7 Các câu trả lời

sy baru scan semalam 6weeks+, masih kecik cuma nampak baby and yolk. kena repeat lagi 2 weeks utk dgr heartbeat dia. minum air banyak² bagi pundi kencing penuh so senang nk nampak masa scan.

4mo trước

sebelum/selepas makan x effect apa pn. cuma kena byk minum air sebelum scan then tahan la kencing tu

Klu scan biasa 2d tu x kesa sblm atau selepas mkn.. tp klu nk buat scan 3d-5d, better lepas mkn slalunya lpas mkn baby aktif so x la bazir g scan

kalau bru thu pregnant, better 8weeks ke atas. kalau nk buat details scan better 18-25weeks. kalau nk buat 3d4d semua tu better 25weeks keatas.

mengikut pengalaman sy.x tentu.ikut mood dia,tp biasa appt scan sy pegi petang. kena pjuk²,sukar bg kerja sama ,amik masa sikit..

berapa minggu? kalau awal lagi, tak kisah sebab perut kat atas, baby kat bawah. tak affect apa pun.

8w, sebelum kencing. Mkn tak affect pun

xkisah bila pun