38w3d - Due 9/5/23 kaki bengkak

Masih belum ada tanda. Hai mommies semua, nak tanya ada tak mommies yg kaki dia masih bengkak skg ni tp still belum ada tanda nak bersalin? Mommies kalo tido tinggikan kaki tu maksudnye tdo dlm keadaan terlentang la ye sambil tinggikan kaki letak bantal eh? Sbb kalo tido mengiring kan susah nak tinggikan kaki kan..tp kalo tdo terlentang, mmg dah tak selesa. And kalo tido mengiring, kompius cemane gaya nak tinggikan kaki dlm keadaan mengiring 😅 Pastu ni tinggal lagi 11 hari je nak sampai due, still belom ada tanda2 contraction, blom ade lendir darah semua. Main gymball, eksesais pun dah terhad sbb kaki bengkak ni dah terbatas pulak nak bergerak. Ada ke mommies yg sama due dgn saya? Boleh la share2 ☺️ #firstbaby #ingintahu #bantusharing

10 Các câu trả lời

kurg lebih sama dgn sy..due date 4/5 ni kaki mmg da bengkak mlm mcm kurg lena tido sb ada time mengeras yg kita x boleh nk handle..tp xde apa2 tanda bila da kurg tdo mulalah sakit kepala senaman yg bole buah da buat, briskwalk da buat..dll ikhtiar..cuma bby mgkin masih selesa dlm rahim ibu ni😊 moga baby dn ibu selamat bersalin dn seterusnya..n buat semua mommies Aamiin Yaa Rabb #firsttimemom

1y trước

Aamiin Yaa Mujeeb

Sy due 16/5... Kaki bengkak xsurut2 nampak gayanyaa dgn tgn jari2 pun bengkak skaliii.. Nak genggam kuat2 memang xlepas, rasa kebas jee.. Kadang2 bgn tido rasa bengkak dekat bhgian mukaa pun ada.. Tp kejap jee rasa.. Bgn urut2 okay laa.. Tanda lain pun xde lagii.. Nebes pulak sbb ank first.. Xdak pengalaman lagii.. Heheh doakan sy di permudahkan urusan bersalin yee.. ❤️

1y trước

Itu laa.. Hehhe.. Moga dipermudahkan segala urusan ibu2 nk bersalin...

sy lg 6 hari..due date 5/5..blom ada tanda2 jgk cuma bby kerap mngeras n aktif gerak kdg2..time tido selalu sy tido mngiring n letak bantal bwh kaki..klu tido trlentang mmg kurg selesa..kdg2 tido mngiring pn blh sakit pinggang 😂 nasib lh tggu masa nk beranak j lg..bby msh selesa duk dlm..smoga d permudhkn urusan bersalin sis

1y trước

😅😅

sy due 10.5 tanda yg keluar lendir bersama darah tp masih xda sakit contraction..sakit pinggang,kaki still bengkak.cuma xda rasa sakit nak bersalin lg.masih belum g hospital..cek kat klinik,baby belum dlm laluan lg..harap baby cepat keluar sebelum due😌..doa semoga dipermudahkan yaa

1y trước

Sy lgsg xde tanda pape lg..kecuali kaki bengkak n pinggang dah sakit la..cptlaaaa baby kuaa 😅😅

Same dengan saye due sis , 9/5/23 jugak .. saye pon masih belum ade ape ape rase sakit .. dan kaki saye bengkak sikit tapi doc kate tak ketara sangat pon .. bengkak kalau berjalan lame tapi nanti surut balik .. 8hb doc dah suruh admit .. saye ade gdm tapi bacaan normal je ..

1y trước

Itulah , memang dah rase sempit sangat dah .. dia gerak sikit pon dah terase sangat sampai ke pinggang terase nye .. sakit contraction takde tapi sakit terase setiap pergerakkan dia jelah

Sy due 8/5,pagi tadi ada keluar lendir dalam jam 7.30 pagi..sakit kejap2 je..ni anak yg ke5..tktau nk pegi hospital ke x sbb sakit x kerap sangat..rasa xboleh tahan baru sy pegi hospital..smua dh standby dlam kete 😅

Sma dgn sy sis due 9/5/23 jgk . Tp kaki sy dh ok.. Hri tu bngkak x blh byk sgt brjln jdi bngkak.. Sy pun xde tnda2 contraction lgi😅

1y trước

Sy aritu ade bengkak jugak tp dah surut. Pastu dia bengkak balik ni, dah xsurut2 pulak 😂😂 kite pulak ngeri tgk dah mcm kayu balak dgn xde shape buku lali ape semua dh out dah 😆😆😆 bertabah lah..lg sikit je ni inshaaAllah 🥰🥰

kerap bersama suami, posisi isteri d ats, pancut dlm, mmg cepat je baby keluar 🤭

1y trước

Semua dah buat sis..baby masih selesa bsempit dlm perut lagi rasenye ni 😂😂

sy pun due 9/5 tp masih tkde tnda lgi.

1y trước

Mudah2an dipermudahkan urusan kita sis..aamiinn aamiinn…

mg dpmudahkan segalanya amiin

1y trước

Aamiinn aamiinn ya rabbal alamin.. 🤲🏻🥰