8week

Masa kencing ad kluar lendir wana coklat seakan darah tp sikit.. Perlu pergi hospital trus atau tnggu dlu?

23 Các câu trả lời

Sme kes mcm sye. Mse 6 week kencing ade kuar darah skit plus lendir coklat. Berderau darah mse tu sbb memikirkan sbelum ni mmg ade history misscariage. Trus pegi ospital hri yg sme. Doc scan atas nmpak kantung je bila tvs alhamdullilah da nmpak heartbeat baby. Tpi lepas tu doc bg ubat kuatkan rahim and reachedule appointment utk tgok perkembangan mcm mne. So far, hri sye cek tu je dia kuar until mlm tpi sikit. Esoknya smpai hari ni dah takde lgi.

G hospital. Sy msa 6w pn sama. Kncing kluar coklat tp sikit saja. Esok nya trus g klinik bg thu doktor scan tkde pape msalah. Cuma doktor pesan kalau darah kluar byk cpt2 dtg hospital blik. Pstu doktor suruh bukak bku pink trus. Sbb kes2 cmni mmg kne bkak buku pink awal tkot apa2 jdi. Doktor bg ubat obimin suh makan. Sblom tu sy mkn folic acid jee. Lpas pda tu tkde dh kluar apa2.

Sy masa 6 week kluar darah mcm period seminggu.. Pergi hospital hkl doktor scan ckp x de pape.. Lps 2 berhenti sendiri.. Sekarang alhamdulillah dh nk msk 9 week x de kluar drh n doktor scan dh nmpak jantung bby dh

Sy masih kat ospital disebabkan kes yg sma mcm momy diatas....alhamdulillah....msih dengaq jantung baby n msih elok kantung didlam rahim....cuma rahim xbrapa kuat n depa bg mkn ubat untk rahim...

5y trước

Depa bg mkn ubat kuat rahim n kalsium...in syaa allah isnin awak boley keluaq....sbb sy xdak dah walaupon spotin...cumaa sakit bawah ari2 tu kdg2 ja...doktor pesan ktanya kena landing sja...apa pon xbley buat....sementara kandungn nak stabil...n kalau kuaq darah lagi trus kna pegi hospital...jga diri yaaa...kena kuatkan smngt ok!!....

Perlu pgi hospital terus, sma mcm sy ada kluar mcam tu jg tp sy abaikan sbb ingtkan spotting, rupany tnda missed miscarriage,, baby meninggal dlm kandungn..sedih sgt xpgi hospital msa tu..😔😔

5y trước

Msa 4/11 scan 6w5d...td pun scan 6w6d xde prubahan...baby ada, tp heartbeat dh xde...xpa la xde rzeqi...insyaAllah tgu rzeqi akn dtg

Kalau boleh apa2 jadi terus pergi klinik atau hospital sis.. Jangan cuai ya, awal Pregnant ni banyak risk nya.. Semoga sis dan baby sihat ye🥰

Saya pernah ignore darah tu. Akibatnya saya gugur :') keluar setitik darah dari bawah pergi lah check sebelum terlambat

Sy pernah cm tu , esokny schedule scanning baby , alhamdullilah semua okay , baby sihat .

Spotting tu sis.better refer ke emergency cepat .apa apa nanti diorg boleh pantau

Sma cm sy...tp sy cm kputihan tp wrna coklat sis...esok sy g hospital utk cek

5y trước

Brpe hri kptihn wnra cklt tu