sembelit pada 2nd trimester

Masa first trimester,saya ambik iberet. Sembelit jugak,sampai terluka pada anus sehingga keluar darah.Then masuk 2nd trimester,ambik zinkcofer. Stool menjadi hitam dan malah sembelit teruk lagi. Sampai stool lekat di anus,tak dapat keluar. Dr balik2 sarankan minum air n buah byk. Tapi sy minum air satu hari 4-5liter dan makan buah setiap hari selepas lunch and dinner. Tapi masalah nie makin teruk,da sapa2 tak yang mcmnie jugak? Huhu

2 Các câu trả lời

Sis try gune enema...msuk dkt anus kmdian pam air trsebut..bpe second nti senang nk mmbuang.... sis cri dkt farmasi... try ni as Last option lepas sis dh try smua yg sis sbut td...sis gune yg ni....sbb tkut nti lelm akn jd buasir.. sis try cri yg ni...in shaa Allah smuanya akn feel better n ok...mg d pmudahkn segalanyaa..aamiin

5y trước

Most wlcme sis 😉✌

Semoga d prmudhkan urusan sis..