cyst diawal pregnnt

Masa first scan pregnnt kat klinik swasta , scan ultrasound , doc. Tak kata ada cyst kecil pun . Tkde ap malasah .. Doctr. Bgtwu cntik je kandungan . tkde ap mslh , tpi bile check dekt KK time nk buat buku pink time 7week , doc. Scan , Jumpa ad cyst , wlpun size kecil je , doc. Tk ckp byk pun . Tpi rasa down sangt . 2minggu lagi ad appoimnt. Kk nk check perut and cyst , harap cyst ni hilang la .. ☹Hmm ..

11 Các câu trả lời

Sy aritu.. Scan 5 week.. Doc x nmpk cyst pown.. Bila scan 8 weeks doc nmpk ada 3 cyst.. 2 kecik 1 besar.. Bila bukak buku merah kat KK.. Bgtaw la doc yg klinik swasta scan ada nmpk 3 cyst.. Tros KK kuarkan surat refer o&g.. Yg baru ni g check up kat hospital.. 2 cyst da xde da.. Tinggal 1 jer.. Hrp next scan da xdela..

5y trước

Alhamdulillah lega klo 2 cyst dh ilang. Hrap 1 lg nnti pun hilang... Yg sy xthu lg mcm mne esk scan utk 12weeks.. Hope ilang xpon makin kecikk.. Huhu

Sy pun mcm tu sis.. Mcm scan 8weeks doc kk detect ada cyst 4cm.. Doc kk trus refer ke doc pakar o&g n bila g sana doc bgthu cyst tu jd besar sb hormon awl pregnant lme2 nnti kecik.. Lg 2 bln bru scan lg cyst tu utk pantau size. Xyh risau sis.. Inshaallah xde pape.. 😊

5y trước

Huhu .. InshaaAllah ..

Jaga makan. Jgn ambil makanan berasaskan soya. Amalkan sayur2 hijau mcm bayam. Soya punca cyst membesar. Saya dulu pun kk detect ada cyst di awal kehamilan smpai kena rujuk pakar. Tapi lama2 cyst tu dh hilang. Sekang saya pegnen 34mggu dah.

Normal je cyst di awal kandungan. Dia akan jadi makanan baby ntok awal2 kandungan. Jgn risau akan mengecil. Tapi kalau makin membesar mungkin kena risau sikit la. Elakkan makanan yg aktifkan cyst. Boleh google tu. Tahniah.

Sy cek time 5w dekat swasta mmg dah nampak cyst tu... Doc cakap saiz dia still normal... So doc suruh dtg cek smula lg 1bulan... Nak tgk dia makin besar @ kecut... Dia ckp normal cyst ada time awal prgnacy

ya..ada cyst tu normal.sy pon ada.doc pantau mcm biasa.last scan masa sy 3 bln,doc ckp cyst tu kecil xperlu risau.sbb cyst tu support bby kita.cume elakkan mkn mknan yg blh bg cyst tu membesar terutamanya soya.

5y trước

Mse thu cyst tu brape cm sis?

Sis da brapa week skg?? Cyst selalu nya akan kecut bila baby membesar.. dont worry dia pndai kecut sndiri tu... Sy hri tu pun kena cyst.. kndungan 8week doktor cek ilang da

cyst tu akan kecut sendiri. time preggy mmng akan ada cyst. cyst ni mcm kawan baby. hehe selagi tumbesaran cyst tak lebih 5cm should be ok.

Sy pon ada jgk cyst awal2.. Nanti baby dh besar insyaallah akan hilang.. Klu cyst kecil dan xmbesar jgn risau 😊😊

Normal sis. Sy pon camtu masa13 weeks cyst dh hilang