Berat naik sikit sangat

Masa check up 16w, berat saya baru naik dalam 250g je dari awal booking (BMI booking: 24, tak underweight pun 😅). Masa 1st trimester jarang² skali je muntah, boleh makan berat at least 2x sehari. Start 2nd trimester selera makin ok, kadang² makan berat 3x sehari pun. Mommies boleh share cara naikkan berat? Saya memang makan Zincofer (tiap² hari) & ada minum Enfamama jugak (tak setiap hari). Risau pulak affect berat baby (x tau berat baby berapa sbb belum scan skali lagi, next scan 20w). Thanks 😊

1 Trả lời

lebihkan protein dlm makanan harian. ambil calcium tambahan. teruskan pemakanan sihat. InshaAllah semua ok. berat tak perlu naik mendadak pun asalkan berat baby ok