Perlu ke scan di usia 38 minggu?

Masa 34weeks dah scan kt hospital (scan awal sbb ank 1st prem) few days lepastu masa check bp, nurse check baby position senget n suruh tunggu 37w. Masa 37w minta dr scan masa checkup tu pastu dr ckp baru scan kt hospital so x payah lah scan. Ni dah 38w tapi bila pegang perut rasa still full belah atas. Sy nk kne gi scan swasta ke 🥲#SeriusTanya #bantusharing

2 Các câu trả lời

sis ada rasa baby hiccup tak? kalau rasa baby hiccup kat bawah maksudnya kepala dia kat bawah. rasa full belah atas tu mungkin sebab baby belum turun. normal je 38w belum turun.

selalunya kalau gov memang tak akan scan lagi dalam waktu terdekat, unless kalau ada emergency. awak better scan kat klinik swasta je.