Muka berjerawat ketika Hamil

Mama2 stress x bila muka mulai Tumbuh jerawat

14 Các câu trả lời

Stress sangat sebab seumur hidup saya tak pernah ada masalah jerawat. Masa pregnant anak pertama pun elok je muka, ramai puji berseri2 mengandung and anak baby boy. Now pregnant anak kedua muka banyak jerawat sampai rasa malu even pakai mask sebab kat dahi pun banyak. Scan haritu nampak baby girl. Hormon yg berbeza huhu

3y trước

Sma laa sya sis,masa ank prtma muka berseri2 smpai org tegur stiap kali,skrg ank kedua muka jerwat truk sngt,.xpnh mcm ni sblm ni,sya hrp bby girl jgk kali ni 😍

muka saya breakout teruk time pregnant haritu. anak saya dah 7 bulan masih dlm nak elokkan kulit muka. alhamdulillah dah okay sikit laa. bkn setakat muka . bdn saya pun hbis jugak breakout dgn gatal gatal . hormon pregnant anak first . mmg kulit kusam btl 😂

3y trước

mau x stress..sblm tau preggy helok je naik pon time nak piyed..ni preggy naik plak kat dahi byk plak tu x leh nak cover ngan mask 🤣🤣

Stress! Sebab masa saya pregnant, naik dekat belakang dengan lengan. Banyak sangat. Tapi lepas beranak, dah okay dah. Semua hilang. Hormone kita je. Sabar ya. Dah habis pantang semua insyaAllah akan kembali normal

Saya naik jerawat depan dan blkg badan, lengan n peha ada juga naik skit. Doc beri sabun mandi n ubat sapu. Sabun pki tiap2 hari, tp ubat sapu x berani jgk nk pki selalu.

sy xstress sgt sb jerawat berkumpul dkt tepi2 muka..so klu pakai tudung xnmpk...cuma muka jd kering..bdn tu mmg penuh la jerawat..sy abaikan je..nt lps branak kira lain

Saya masa pregnant langsung takde jerawat, muka halus jer walaupun hanya pakai sabun biasa.. Org kata muka saya nampak seri sb pregnant baby boy

saya klau mengandung akn dtng jerawat kt muka😄jadii dh terbiasa nnti lepas bersalin muka akan seri mcm biasaaa ❤️

stress juga..tapi dsbbkn pikir kira ok la dari kena alhan truk..redha je la..mlm2 tempek bedak sejuk bg kecut sikit2..hehehe

4y trước

kan..muka xdk seri sungguh 🤣🤣 jnji mkn lalu sudah..

Saya mmg jenis tkde jerawat dkt muka but now pregnant anak first, muka breakout terok sampai malu nak jumpa org 😭

sebelum hamil pun kulit muka tumbuh jerawat sbbkan alahan makanan seadfoot , dh hamil jerawat pun tak banyak tumbuh