Change of breast and pain around lower belly

Hi mama goergous♥️, Im 9 weeks of pregnant, my breast become smooth and i feel some pain when i open up my bra, feel like heavy. This 2 days, my bawah perut feel pain... smpai bila breathing pon rasa sakit mcm menyucuk. Any explain regarding this? Macam risau pulak sebab pjj with hubby ?

2 Các câu trả lời

breast membesar n rasa berat, penuh, sbb hormon berubah sis.. breast jd mcm tu utk siapkan kita nk breastfeed baby nanti.. if sis rasa tak selesa, bra ketat ke better tukar bra, maternity bra or nursing bra.. part bwh perut sis sakit, kalau rasa teruk sgt better sis check dgn doktor.. kalau cramp sikit2 skjp tu biasa..

perubahan hormon sis. normal