GDM & HB LOW 29 weeks

MAKANAN NAIKKAN HB TURUNKAN GDM Saya first mom nak tanya la apa makanan untuk naikkan HB dan turunkan paras gula ya.. saya 29 weeks skrg.. dpt tahu GDM sangkut lepas kena minum air gula pagi tadi

9 Các câu trả lời

jambu batu sis. makan sehari sebelum, malam sebelum checkup, pagi sblm gi checkeup. makan tanpa asam/gula... sy dulu hb low smpai 9.... makan jambu batu naik menten 12 sampai la skrg... awk cuba la.... makan byk. sehari sebijik...saya dulu mkn ubat yg kk bagi tapi hb low smpai kena tuka xincofer.. sejak mkana jambu batu sy tak tuka pun ubat hb tetap naik sampai 12....

saya gdm juga. dan hb low. nurse bekalkan zincofer. tapi mkin drop. amalkan kacang kuda. kdg2 mkn kerang. tapi saya tgok. semggu saya mkn kacang kuda rebus tu. alhamdulillah hb dh okay. dh naik

naikkan hb ,mkn jambu batu. kalo gdm time nk check gula kurangkan kuantiti mkn dan byk² kan minum air kosong.lps check up blh la sis nk mkn mcm biasa.hihi

Dari awal pregnant amalkan mkn jambu batu tanpa apa2 perasa. InsyaAllah membantu. Elakkan kopi/teh/chocolate malt kalau hb rendah.

gdm tu kekal smpai bsalin nanti. u just kena control portion mkn/minum saja. naikkan hb like usual high iron food.

nak senang amalkan mcm ni, lepas mkn ubat nurse bg, makan sebijik kurma. cuba la try, InsyaAllah

for hb cer awak cari air delima gulsan dkt shoppe ada murah je mostly ramai org guna boleh naikkan hb

9mo trước

ye Sy pun Ade minum .mmg hb naik .

Sama la..sy gdm + hb low jugak..awak bancuh pati delima pagi²..pastu mkn jambu batu..

Makan bayam merah, hati ayam, jambu batu