HB Low

Makanan ape boleh naikkan hb & ubat ape yg boleh naikkan hb ? Saya dh mkn iberet , hb masih low . Ade makanan yg perlu dielakkan ke ?

30 Các câu trả lời

Samalh..sya pun hb low walaupun setiap hari mkn iberet & Minum air limau.. Dah 2x ambik darah..chek ada thalasemia atau xda😥

Saya hb low 10.3..saya naik kan blik hb mkan buah jambu batu dngan delima..hari2 saya mkan alhamdulillah hb naik 11.5..

Blh try jus mamariam... Sy jg ambil iberet sblm tido. Sy ambil dgn air oren sunquick.. Alhamdulillah hb ok

kerang, bayam dan sayuran hijau, hati lembu & hati ayam.. kalau ubat sy serasi dgn maltofer baru hb naik.

Saya amalkan kurma ajwa 3biji & susu rizqi tiap2 ari... alhamdulillah hb maintain.. latest hb pg td 13.2

5y trước

Betul.. Kurma Ajwa sedap 😍

Makan ati ayam, ikan bilis, jambu batu.. Saya dari 9.8 naik ke 12.. Saya makan iberet jugak

Try buat jus beetoot+wortel,..sy pun dl hb 10.5,lepas minum hari2 naik trus 13

Sy selalu makan ikan bilis.. x pernah bawah 12.5

Elakkan kaffien Take iron dengan jus orange

consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) 👍🏻