Simptom kelahiran

Mak saya cakap,7 anak 7 la ragam nye nk bersalin..semua tak sama,ad y pecah ketuban,ad y turun tanda darah,ad y mengeras,y tak de tanda pn ada..betul ke?

5 Các câu trả lời

😆 ni betul...sy prgnnt dh msuk ank ke 4.yg ank ke 4 ni tngl tunggu hari je nk berslin..smlm gi hsptl nurse dh bgtau pembukaan 2 cm.tapi lngsung x rasa tnda² contrction cuma ada tnda² drah je.

9mo trước

tulaa ..jd dilema plak tggu baby ni...ank kdua pn,ttp rasa gementr..sama jgkk😅

Yup betul. Sebab kita mengandung kan individu yang berbeza 😄

betul sis. pasti merasa lain2 proses takan sama setiap anak.

9mo trước

btl tu..mak sy ckp ank 7 tp rasa nervous tu memg stiap kali nk bersalin la ad..sbb tggu simptom😅

ye..sy pun 7 org ank..mmg lain2 ragam bersalin nye

9mo trước

blm ade lg y pelik🤭..cume ada y masuk 7cm baru rase sakit..ada y x sedar pun jln terbuka dah 4cm..duk bt aktvt cam biase.ade y just mengeras n rse sakit contraction x sakit mne mase bersalin.. ada y 5cm dah rse contraction y kuat.. tulh pengalaman sy..tp alhamdulillah bb kuar senang..2 org hnye skali push..n plg lmbt sket pun 4 Kali push

betul la tu. lain2 pengalaman