Sangkut minum air gula

Macam mne ni ibu ibu , smlm minum air gula arini sangkut , nurse call .. ad tips x ? Bahaya x untuk bby n mom ?#seriusnanya #firstbaby #bantusharing #ingintahu

4 Các câu trả lời

Tips 1st kena tenang awak. nnti misi akan mintak awk beli mesin check gula. Hari² kena check & tulis dalam kertaas yg disediiakan. kalau awak GDM on diet okay lagi. tapi kena kawal makanan jgn sampai kena amik ubat/inssulin

1y trước

Allahu , yep ahad ni misi pggil. Tkut jgk ni . Harap x de smpai mkn ubat n insulin

Bahaya utk baby and mom. Takut complication masa baby lahir and masa awak melahirkan. Kena control makan. Control pengambilan gula dan karbo. Makan berpada2. Ikut diet suku2 separuh.

1y trước

Baik baik , lepasni kena betul pantang gula , nnt sy bt research lagi pasal diet tu tq mommy

Awak kena kawal makanan , better elakkan mkn mknn yg tinggi gula , makanan proses pun ada gula juga , kalau teringin ambil sikit ja InshaAllah tkdk papa

1y trước

Oh fhm2 , amin harap 2 xde ap .

Bahaya kalau xjaga makan