Anak tak bf

Macam mna klu ank tk nak bf...dia dh mengantuk isap jari, Nmpk lapar2 sangat2 tgok kesian tpi ,bgi susu badan dia nangis tak nak meronta tdur pun tak nak..last letih menangis tdur dgn sendiri.. ibu2 pernah alami tak Ank 3 buln 21 hari

9 Các câu trả lời

Sama mcm ank saya. Esok 4/2 ank saya dah cukup 4 bulan alhamdulillah dah nak minum susu. Cuba sis search nursing strike n cuba tips2 yg ibu2 lain kongsi. Saya pun cuba ikut petua2 yg ibu2 kongsi tu. Alhamdulillah dah ok skrang. Ada yg cakap nursing strike selalu berlaku usia baby 3 ke 4 bulan Wallahhualam. Mcm baby saya, saya bg dia susu time dia mengantuk sangat2 waktu tu dia dah mamai2 baru laaa dia nk susu. Alhamdulillah lega rasa.

Anak saya hari tu pernah mcm ni jugak. Saya mcm paksa dia mnum susu badan. Saya peluk, lepas tu tahan kepala dgn badan dia tak bg bergerak masa dia cuba hisap nipple. Sbb sblum tu dia hisap pastu dia lepas, hisap lepas. Pastu tepuk2 bontot dia. Lama2 dia ok hisap pastu saya tak tahan dah la badan ketat2. Tp kalau dia meronta sgt, saya lepas pelukan tu. Risau kang lemas pulak.

first time dgr, ada jugak baby saya 3 bln stgh ni taknk bf tiba2 tapi tak nanges, org sua puting dia sengih2 ajak borak. Paksa masuk mulut pn tolak dgn lidah. Ingat dia main2, terus bagi botol. Mlm nk tido elok plk nk bf masa da ngaruk mengantuk

baby saya biasanya macam tu kalau dia taknak susu tapi dia mengantuk saya akan buai. kalau dia taknak tidur di buai sy akan bawak jalan2 ambik mood dia. dah ok baru try bagi susu kalau still taknak saya akan ulang last2 dia akan penat

mungkin tngh nursing strike.sis try google.anak sye pernah macam ni dalam 2 minggu jugak.nanti lama lama dia okay.kne kerap skin to skin pujuk baby slow ii jangan paksa ii sangat.kalau dia mamai tu atau tngh ngntuk ke try bagi susu

tak pernah alami lagi. anak baru nk masuk 3 bulan. awk dh cuba bagi botol ke kt dia? kalau belum, try bagi tgk.

Baby saya masuk 3 bulan pun prnh bgini tp sy bg dlm botol lepastu bbrpa hari bgitu baru dia bf balik

anak u nursing strike kot.cer bagi bila dia dah tenang.

mohon pencerahan