40 minggu 2 hari

macam mane nk percepatkan bersalin..isau baby lama dlam perut ni..tiada tanda pape lgi.. sudah banyakkan berjalan minum air kelapa makan buah nenas klau xbersalin lgi 3/6 dh kne serah diri kt hosptal#firstmom

8 Các câu trả lời

Banyakkan rukuk dan sujud... Tido mengiring angkat kaki mcm meringkuk.. Sy jalan2 lps tu buat senaman rukuk tu.. Due date gak anak no 3..buat rukuk sujud tdo mengiring sampai hops 10cm..jgn lupe zikir nabi yunus ye.. Moga dipermudahkan urusan bersalin awak smua.

2y trước

Betul tu.. Dr pun cakap macam tu, banyakan buat pergerakan solat.. Sebab memang membantu untuk mudahkan bersalin.. Doa nabi yunus pun boleh amalkan..

saya pun sama sis, overdue anak kedua, 40wk 2dy.. anak pertama dulu pun overdue 41wk 2dy dan bersalin paksa last2 czer, mudah2han kali ini anak kedua boleh rasa bersalin normal, semoga esok atau lusa saya bersalin amin 🤲😢

sma mcm sy serah diri awal due 5/7 kuar 7/7...sampai msa nti baby akan kuar juga sis,jgn stress sis...bila baby nk kuar itu urusan Allah doa byk2 semoga Allah permudahkan urusan sis...insyaallah amin...

Huhu sy pun alami benda sama. Overdue, xde tanda, sakit2 biasa je, hari2 dh ke kk utk check jantung bby. Serah diri 1/6, nurse dh suruh pi lr..xperlu tgu sakit. Tp tu la..klu blh xn duk lama2 kt hsptl.

2y trước

Sy dh serah diri pagi td. Rupa2nya dh ada contraction..tp sy xrasa sakit & jalan tak buka. Dktr seluk dari xde jalan, terus terbuka 2cm. Skrg admit & pemantauan. Klu xde progress tpaksa induce.

biasanya after cek bukaan, rahim akn teraktif utk contraction. base on my experience la. tp sebelum bersalin tu i just enjoy mkn semua benda😆

banyakkan bersama n stimulate nipple, guna pam pun bole, hormon yg keluar tu boleh jadi normal inducer

semOga sis² dipermudahkan urusan nanti..

Saya ponn . Dh 40 minggu 2 hari jugak