HB Low 29weeks

Macam mana ye nak cepat naikkan HB 😢 sekarang makan maltofer 2biji sehari tapi sama je rendah 9.8 😩 First baby 29weeks

20 Các câu trả lời

Sis try minuman (NAJEEHAH SUSU KAMBING)Alhamdulillah hb sy cantik dari awal kangandung 12.5 sampai naik ke 14.1,dlm masa yg sama sy jga minum ubat yg dowg bagi tu, nuse pun tanya kenpa hb sy cantik sja😊, #prgnt 16minggu #semogabbysihat,membsardeganbaikAamiiin

Saya anak first makan iberet , nurse sarankan . Anak kedua makan ubat kkia bagi je . Alhamdulillah maintain jer . Lain orang lain sis , mungkin sis kena support dengan pemakanan .

Makan foods yang tinggi zat besi. Saya pun hb low, nurse suruh makan jambu, kerang, daging, bayam merah, banyak lagi. Sekarang alhamdulillah hb dah ok boleh search google ya

cuba sis try minum minyak kelapa dara.. saya pon hb rendah, then saya try minum minyak kelapa dara hb jadi normal.. d'aura ad botol premium yg tu mcm set trial..

Sis cuba dalam pemakanan tu setiap hari kena ada ikan bilis satu sudu pun okay. Saya cuba seminggu lepas tu next appointment terus naik 11.9 alhamdulillah.

9.8 ok je lagi. terus kan makan maltofer jangan makan iberet pulak sbb doc je boleh prescribe. saya 8.2 je khamis ni klu turun kena cucuk

sis try amik iberet. hb sy cantik dari awal preggy... 12.6 ke atas. boleh dapatkan dekat farmasi. makesure cara pengambilan pun betul

3y trước

iberet kandungan iron sgt tinggi. tak boleh makan tanpa doktor suruh. itu apa yg doktor saya ckp laa.

Cuba sis makan jambu batu tiap hari kalau nasi tu makan ikan bilis goreng sekali ngan kepala tu (tips dari nurse kk).

biasa Dr akan tukar kalau tak serasi..macam sy dr iron tablet,zincofer ke iberet. baru okay lah..tu pun atas pagar.

sy 32 w hb bole pulk low..skg kne g klinik 2minggu 4x..bila g cek tekanan darah je..hb xpulk Dy cek..pening kita..