BABY KICK

Macam mana rasanya baby kick ye? dah 19w tapi tak rasa apa2 lagi atau saya je yg tak perasan sebab first baby so tak tau sgt #firstbaby

12 Các câu trả lời

saya ngam2 20w..sebelom tu duk pikir cmne la rase baby kick.. lepas tu terkejut la rase.. suke sangat.. inshaAllah.. moment tu akan rase sendiri.. rase kalau kite tekan kulit kite sendiri.. skrg dh 29w..haha..nk tido je dia active sgt.. sbb dia tahu mummy dia tgh rehat..

saya pn first bby tak pndai sgt nk detect bby kick tu mcm mna. tp masa week 25 week bru rs btul2 kadang2 perut nampak senget je. hehe. 28 week nurse akan ajar kita kick dkt buku. so dia akan terang nanti dkt kita.

Tunggu dlm 21w nanti akan rasa mcm bubble angin dkat bhgian bawah perut.. Baby makin besar, gerak kan tu akan makin terasa.. Cuba baring mengiring kek kiri or knan dan lapik bantal dekat perut

kadang kita lambat rasa maybe sbb baby girl. kalau baby girl dia lembut & lambat sangat nak detect. saya dulu 14w dah rasa sbb baby boy. skrg 37w sekali tendang rasa nak pecah perut

Maybe perut awak kecik lagi so tak rasa, InsyaAllah bila dah masuk certain month, kaki baby dah terbentuk sempurna & kuat… u can feel his/ her ‘kick’, rasa manja2 gitew

first susah nak rasa. 19wks halus je rasa bubble sbb tulang blm cukup kuat. dlm 25wks keatas akan mula rasa kuat sbb 28wks dah kena kira gerakan

Sy dari 13w dah boleh rasa & doktor confirmkan itu mmg gerakan janin. Rasa mcm berdenyut2. Ramai org kata rasa mcm bubble. Ikutlah nak pgl mcm mana punn😂

Sy 18 weeks mcm dh rasa ada benda bergerak 😂. Tp xpasti betul ke tak..biasa kalau sy lapar mcm ada bnd bergerak. Kalau sy kenyang okay je

Saya 18 minggu bru rasa gerak2 baby .. cuma belum kuat masih halus2 je rasa nyaa .. nanti dah 20 minggu ke atas dah kuat kot ..

Sy 17w dh start rasa cuma xkuat la. Rs mcm bubble pop dlm perut. Doktor kata mmg awal2 rasa mcmtu. ☺️