bersalin di kampung

macam mana procedure untuk balik bersalin d kg? kena awal berapa minggu ? nk kena p checkup kat hospital kt kg dlu ke ?

1 Trả lời

awal brp minggu tu terpulang, tp selalunya klu kndungan dan ibu xde masalah apa2 37w boleh tukar tempat checkup. (lps 36w checkup tiap minggu smpai bersalin) prosedur:- 1) masa checkup 36w (sbb ada scan sekali so blh tahu kndungan sesuai utk travel or tak), inform misi utk tukar tempat checkup. 2) misi kk akn minta alamat rumah masa pantang dan awk kena search kk yg terdekat dgn alamat rumah baru tu. 3) nanti kk akan contact kk baru utk inform ada ibu tumpang checkup disana smpai bersalin dan slps bersalin. - jika awk ada checkup dgn pakar o&g (utk yg ada gdm) kena inform juga supaya mereka buat surat rujukan ke hsptl baru.

4mo trước

ya. tp last scan 36w klu dkt kk.