Bacaan HB Rendah

Macam mana nk mantain hb? Sebab previous pregnancy sy ada anemia 🥺 #advicepls

1 Trả lời

Mommy dah try makan ubat yg kk bagi dan di minum bersama air limau? Saya pun anemia in pregnancy sebelum ni. Start saya amalkan tips ni, baru hb saya naik. Sebelum amalkan air limau tu, saya try dah makan makanan naikkan hb, ubat makan tiap hari, still anemia in pregnancy. Jadi saya rasa minum air limau bersama ubat kk ni betul2 berkesan untuk saya. Tambahan lagi, pastikan mommy jarakkan pengambilan ubat kk dengan susu. Susu mampu menyekat penyerapan ubat kk. Macam saya, saya akan jarakkan at least 2 jam sebelum atau selepas makan ubat kk, baru minum susu. Selain daripada tu, no caffein at all. Caffein tu boleh low kan hb kita yg dah sedia low. Semoga dipermudahkan urusan ye mommy dan moga selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers