Bayi Merajuk

Macam mana nak pujuk bayi dalam kandungan ye. Sebelum ni dapat rasa baby bergerak dari 12w. Aktifnya malam malam jadi ingat baby boy. 18w scan ,alhamdulillah baby girl tapi masih aktif malam malam. So kekadang termarah slow aje suruh tidur. Lepastu bila saya usap usap dah takgerak. Kalau tak usap perut baru rasa gerak. Kalau ayahnya letak tangan , rajin pulak dia respon. Sebab ayahnya selalu ajak main malam malam. Macam mana nak pujuk baby saya ni 😅 ??

Bayi Merajuk
1 Trả lời

Alaa comel je. Sian dia ya kena marah. Hehe. Mcm baby saya, pandai pula merajuk dgn ayah dia. Pernah sekali tu, masa pertengahan bulan 12, ayah dia dah cakap nak teman pergi appointment scan 32 minggu awal bulan 1 ni, tp ayah dia tak dapat balik. Merajuk la baby dia ni, bila masuk jumpa doktor dgn nurse je dia mengeras kt dalam, doktor pun tegur. Padahal masa kt luar klinik elok je dia aktif main2, siap ibu boleh usik dia la. Sepanjang appointment bila ayah dia ada teman, suka la dia. Siap main2 bila nurse nak ambil bacaan heartbeat dia, sampai 3 kali nurse cuba. Bila dia diam kt dalam, ayah kejut pun dia bangun main. Tp saya perasan baby saya ni selera mcm sama dgn ayah. Makan makanan fav ayah dia, mesti dia aktif. So dr situ bila baby merajuk, ayah dia upah la bg makan buah2 sejuk, bg minum air sejuk. Ibu kenyang, baby pun kenyang senang hati tak merajuk dah 😂

3y trước

Tu la, dlm perut lg dah cerdik, pandai merajuk pula tu. InsyaAllah, cukup bulan kita jumpa baby2 kita. Semoga dipermudahkan urusan kita semua 😊