Tambah darah HB

Macam mana nak naik kan darah hb ? Tanpa makan ubat sebab ada alahan teruk bila makan ubat #pleasehelp

12 Các câu trả lời

Mkn mknan yg tnggi zat besi, smbil mnum dgn air yg brvitamin c (ribena bncuh/sunquick tanpa gula)...Bnykkn mkn kcg kuda rebus especially 2 jam sblum checkup & mlm sblum hri nk p checkup. Mcm husb sy slalu buatkan breakfast sandwich telur dadar(yg telah dcmpur kcg kuda rebus hancur/lenyek😋). Elak kafein (milo, teh, kopi)

sy amalkn produk nufiya je sis utk hb mantain.air rebusan buahan kering.. sy bli dkt seller ni..rekomended www.wasap.my/60125306762/omb

bole cuba maltofer. .maltofer ny mcm cklt skit..mne tau oke. .atau ade mknn yg bole mnmbahkn darah. .tqke care mommy

banyakkan makan sayur bayam atau apa2 sayur hijau .. jambu batu .. buah naga merah .. kurangkan minuman berkafein ..

byk makan jambu batu & minum air lemon mix gula pagi2 (GDm skip gula)

Jambu batu, kurma, buah delima, sup daging, ikan bilis.. Elak kafien

3y trước

betul. sy pun amalkn kurma, air jambu batu (beli yg peel fresh pun ok), pstu elakkan kafein. Baru pagi td pegi kk, hb pen biru je. so far tak pernah low. sis minumla air jambu batu tu kerap 2 hari berturut sblm ke kk

mkn jambu batu sehari sebiji..dan amalkan minum susu kambing

makan kacang cerdik hari², confirm naik hb.

try minum Ningxia YL.

elak coklat & caffein