Due date 01/11 tapi dah bersalin masa 11/10 ..tapi kena operate c-zer ..

Macam mana nak cepat sembuhkan luka czer selain daripada lap bersih2 dan kering kan selepas mandi ya? Dah 3minggu lebih jahitan ada buka sikit kat hujung ..risau sebab sebelum ni Sy beranak normal😢😢#seriusnanya

1 Trả lời

makan oren sis..kalau boleh elakkan berpeluh di kwsn luka..jgn pakai seluar ketat..jgn meneran bila berak..jahitan normal buka sikit kat hujung tu sbb benang dia kat luar jadi lambat baik doc kata..kalau sy doc bg cream suruh sapu kat yg terbuka sikit tu..alhamdulillah lepas seminggu okay da..sy gunting panty liner jadi dua..lepas tu letak kat luka yg terbuka tu utk elak dia terkena seluar dalam..bila kotor terus tukar yg baru

2y trước

kalau sy doc bg ubat..masa czer anak 1st doc ambil sampel nanah dkt luka trbukak tu..pastu bg antibiotik mkn sbb sy kena kuman mrsa tu..anak kedua ni doc bg antibiotik cream je suruh sapu kat luka..klau keluar darah sikit2 tu normal sis..sy pun mcm tu..yg tak normal kalau ada nanah keluar sekali..takut jangkitan kuman