Bayi 3 bulan susah tido

Macam mana nak buat ye,anak sy 3 bulan meragam tiap kali nak tido.. sy letih sgt kadang rasa nak ngis pon ada.😭😭 Biasa ok je tido position mcm tu, skrg payah dah.. semua tak kena.. ada tak tips, cara, ubat tasneem siapa pernah guna utk bagi baby calm tu...ok ke

9 Các câu trả lời

Sye ada guna tasneem calm time balm tu. Pada anak sye x menjadi 😅 kalau dh time dia nk meragam tu mmg sapu ape pun x jalan. Kena terus pujuk mcm2 gaya lah mak dia buat then nnt dia penat dia akan tido. Tapi tu anak saya lah. Mungkin ada anak org lain guna calm balm tu serasi. Sama lah anak saya pun 3 bulan. Mungkin mmg baby 3 bulan mcm ni kot.. penat mmg penat sye x tau bpe kali da nangis sekali dngn baby. Stay strong sis 💪🏼

Anak saya highdemand , nasa sebulan teruk dia ragam then masuk 2 bulan okay senang jaga tapi lepas cucuk 3 bulan terus meragam makin teruk sampai merah muka . Ayah dia tidurkan pun dia taknak , nak saya jugak sampai saya susah nak masak . Saya takda peluang nak tidur , bangun 5.30 pagi sampai 10malam tak tidur setiap hari . Tapi lama lama jadi lali , nak nangis pun takleh sebab dah terbiasa 🥲

hai.. anak saya pun macam tu.. menangis je.. padahal dia nak tidur je.. biasa nya lain2 cara setiap baby.. kalau saya bagi minyak Kat badan baby, bagi susu, kalau taknak susu saya terus dukung.. pakai kain.. atau carrier.. nanti dia terlelap sendiri.. biasa nya baby saya tidur, tepuk2 je.. sekarang byk gaye nye nak tidor..

1y trước

Betul. Nak beralih bulan pun ye. Kita kena tahu sign2 dia mengantuk. Anak saya dah 3 bulan ni tanak tepuk2 dah. Nak berdukung tepuk baru lena. Sblm ni letak kat katil tepuk lena. Masuk 3 bulan lain pula caranya. Kita kena tau sign dia mengantuk n cepat2 tdurkan. Kalau lambat mmg mengamuk sbb baby overtired.

my baby pun mcm tu.. asal msuk buai je nk tidokan dia akan nngis, tp lepas 5minit mcm tu dia akan ok. sambil isap pacifier brand avent anti jongang..klu mlm,lpas je ttido dkat buai, sy akn angkat pegi tilam, so far dia ok klu nk meragam sy sumbat pacifier x jadi dia meragam😅

Sama macam baby saya sis. Asal nak tidur ja dia mesti nangis 😅 kalau time saya ada dengan dia, kalau dah nampak sleep cues ,saya akan cepat2 tidurkan dia sebab takut nanti dia overtired. Tapi sekarang dah start kerja, so sy tak nampak sgt gaya dia time siang mcmana.

yup bby sy mcm tu jugk...mnngis stiap kli nk tdo.. susah sgt nk tdokn diaa.. especially time nk bg tdo mlm...mncbr sgt..dia nngis pent n btui ii ngntok bru lena lps ssukn dia berkli ii 😓😓😪😪

jaga ii kalau dia tak berak takkentut .. itu taknormal sakit bila angin dia tkdpt keluar

ke dia tgh mental leap? baru terjadi ke? dah berapa lama dia susah tido?

baby ada kembung perut ke?