HB LOW

Macam mana cara nak naikkan HB yer...sy skrg makan zinkofer 2x sehari... check up gn doktor 2 mgu sekali tapi hari ni HB makin drop ke 9.1...doktor cakap teruskan mkn zinkofer tu dulu sekarang sy 18 mgu..tolong ye mommies2 kalau ada cadangan untuk sy

19 Các câu trả lời

Sis mnum air oren sanquick yg bancuh tu..1 sudu oren bancuh dengan air suam lpas tu kcw dan terus mnum ja ta prlu gula mnum mcm tu ja setiap pagi..sya mnum tu ja

4y trước

Boleh sis..lpastu bykkan mnum air masak sama😊 sya dri awal pregnant smpai sekrg ta pnh hb low kna byk mkn syur hijau sama ya sis

Boleh cuba lebihkan sayuran hijau dan buah-buahan. Elakkan kafein. Makan kekacang macam jenama Mutyara.

kalau masih sama blh try tukar ke iberet folic. kurma, buah delima, buah jambu byk membantu.

cuba sangobion, zincofer tak naik mana hb saya, lepas consume sangobion naik sampai 13

sy mkn buah kiwi..hb naik elok

bleh hntar gmb zinkofer mcmna

Cuba mnum ni.. Inshaallah...

iberet & jus delima gulsan

try mnun jus mamariam