Buang air besar

Maaf, saya nak tanya. Saya 16/4 baru melahirkan secara normal anak pertama saya. Saya ada kene gunting (episotomy). Normal ke kalau sampai sekarang, saya nak membuang air besar masih terasa sakit? Saya memang ada masalah sukar buang air besar, kadang 3/4 hari sekali. Tapi lepas bersalin ni kerap jek membuang cuma saya rasa perit dekat bahagian dinding lubang belakang waktu meneran nak membuang. Luka gunting sy alhamdulillah dah sembuh. #SeriusTanya #firstmom

2 Các câu trả lời

sama la, saya bersalin pada 17/4 dan lepas bersalin asyik sembelit .. najis keras dan sakit ketika membuang. sampaikan jadi buasir. Dah ambil mcm2 ubat lembutkan najis tapi sama ja

normal sis. sy dekat sebulan pun masih perit lubang ontot ku 😭😭😭