Betul ke makan taufufa, susah nak jahit time bersalin?

Maaf. saya nak tanya. betul ke kalau kita kerap makan Taufufa semasa mengandung. and nnti masa bersalin, jahitan kita mudah pecah. ada org tua ckp, nurse jahit bawah kita tuh mcm jahit tauhu. betul ke? dah masuk 3rd trimester, sy suka sangat makan taufufa. sy tanya sbb kawan sy pun suka makan taufufa. n masa dy bersalin, nurse bagitahu dy susah nak jahit bawah dy. n nurse tanya awak ada makan taufufa kee? sorry lah ayat berterabur. harap ibu2 faham ye. #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

5 Các câu trả lời

kalau ikut pengalaman saya betul sis.. tu nurse yg ckp.. saya ank no2 nk jahit susah sbb pecah.. tp MMG saya suka minum air soya dan taufufah.. lepas tu anak no3&4 daya kurangkan soya & taufufah..

1y trước

tuh lahh. sbb kawan sy masa bersalin tuh. nurse kata kt dia. susah nak jahit sbb pecah. risau pulak saya. 😂😂

https://vt.tiktok.com/ZS8notDox/ Boleh refer ulasan Dr. Punca sbb kita kurang pengambilan sayur hijau dan vit c. And terlebih MSG

First time dengar jugak, Saya pun suka makan wahal seblum ni tak lalu lak.Kdg2 mitos je org dlu2

lepastu sy ada dgr juga, kalau xmkn pedas, kulit bawah tu jd lembut sgt .

sorry x pernah dengar pulak