Scan saiz baby kecil dari kandungan

Maaf nk tnya. Ada x yg penh alami bila dh 31week scan smua saiz ikut week. Tapi bhgian kaki kecil dri 2week dri usia kandungan? Ada risiko ka klu jdi mcmni? Apa yang bole buat bgi naik balik saiz? Doc ckp jgn risau sbb xdak apa2 mslh kesihatan cuma diaorg akan refer pakar utk next appointment ja. Saya bkn apa first mom risau.

1 Trả lời

selalunya akn repeat scan. Sy kena masa 34w. then repeat 36w bby normal. bila lahir kaki bby sblh xbrp lurus. dktr pakar advise kena rajin urut kaki bby sahaja. alhamdulillah bila dpt kaki elok bby jalan.

12mo trước

Sy pun lebih buat scan 5d swasta bru taw ha kaki kecil dri week tdk stiap kli scan kk ja diaorg kata xdk prob cuma smlm saya ad tunjuk sample result dri swasta brula diaorg nk buat surat refer. Terima kasih ya mendoakan ❤️