Baby 5months dh bagi makanke ?

Maaf nk tanya mommies kat luaq sana ada tk yg bgi anak makan around 5months or something ? Bkn apa kesian baby bagi susu tak kenyang anak kitanya fully bf 🥹

2 Các câu trả lời

Kalau pergi check up, dr akan explain berapa bulan baby boleh makan. Macam anak saya beratnya cukup. Jadi dr memang suruh dia makan masa 6m. Kalau akak ipar saya pulak anak dia kurang berat badan. BMI anak dia tak ok. So, dr sarankan makan lebih awal. Macam awal 2 minggu sebelum dia masuk 6m. Apa2 pun sis kena refer dr dulu tau. Bahaya juga kalau bagi makan baby terlampau awal sebab buah pinggang baby tak matang lagi. Air masak pun kena bagi ikut masa, inikan pula makanan.

2mo trước

mcm anak sy la..bg susu je x kenyang..sbb tu minum susu berbotol²..check in je 6m terus bg makan..3x sehari hamikaw..less dh susu skrg..apa² awak refer nurse dgn doc dulu okeh

Atas saranan pakar ya. Boleh refer paeds dulu.

2mo trước

Kalau anak sy dia tido kerap jaga pastu bt perangai