Baby kurang gerak 37week 2days

Maaf nak tnya,saya baru dapat 5kick setakat jam 4.30pm dan 5pm ni...normal kan janji dia gerak/kick ??mengeras pun ada kol 4.15pm .Sbb biasa saya cukup 10kick jam 6ptg . Naluri masih ok rasa dia tidur . Cuma lambat pula hari ini... ##firstmom #ingintahu #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Pergerakan baby sy pun slow tpi still active bergerak ada time time dia contoh lepas makan or malam. Makin lama masa catatan 10 kick makin lewat ada yg sampai pukul 7/8 malam baru cukup 10kick. Sy ada baca benda tu normal sbb baby pergerakan terbatas. TAPI, smlm sy checkup di KK sy cuma tanya berkenaan pergerakan baby slow terus doct bgi surat refer hosp untuk buat CTG tpi sy tak pergi sbb sy rasa baby still ok & cukup 10 kick. Tah la sampai harini sy terfikir takpa ke tak pergi 😓

10mo trước

kannn haha

Emm sama la sy sis baby mcm dari last week kurg gerak , harini 38w 1d, baby gerak sikit je n mengeras je perut ni , mlm td xleh nk lelap mcm risau2 jugak , tpi doc ada kata baby kurg gerak mggu2 last ni sbb space dia kt dalam dah terhad , Insyaallah semua baik2 sje ye aminn

10mo trước

kalau GDM on diet tak perlu serah diri ,jgn Gdm on medication n insulin je mmg kena serah diri...janji baby gerak ok dh tu sis...tula kita pun ada juga 8.30 pun ada last kira ...

sya pun 37week baby dah kurang gerak dah ..kdang2 sya mnum air sejuk or bukak lagu barulaah dia bagi respond ..mgeras jaa kerap lani

10mo trước

ylh lebih kurg sy ...

Sis boleh cuba minum air jus oren. Biasanya baby akan gerak active lepas minum jus oren. Insya Allah baby baik baik saja

10mo trước

ok baik sis.tq ye...

Better p hos terus sis. Sbb sis kalau p sana diorang boleh cek sis mana tahu dh boleh beranak terus

Ada lambat makan tak? Takut mcm saya haritu late makan , terus merjuk dia taknak gerak sangat 😌

10mo trước

ya lambat makan tghri .kol 5.3o bru makan .pastu ok dah ..ni malam² kemain lagi dia aktif ....

sis tak try kejut dia ? cucuk² perut tu . minum or makan manis² ke . dia ada gerak tak ?

10mo trước

ada buat juga tadi pastu ,siap letak ais kat perut Tapi ada mengeras 2 kli taklama pastu selang 30minit dh buat semua tu iaitu 4.30pm baru kick n gerak ckup 5kick...baru dia start aktif kejap2 gerak n kick baru dapat kira ,smpai skrg jam 6.5minit ni baru ada 7kick.still monitor lg lah ni

kene kacau n kejutkan bby sis,mnum air sejuk makan eskrim atau main2 ngan dia ..

10mo trước

ya itu lah sy fikirkan .dah ok dah sis...ckup 10 dh tadi ..8.30malam ..lepas daritu kemain aktif dia kick n bergerak..lege sikit. tq tau...