Muntah selepas disusu..

Maaf nak tnya.. normal ke anak saya jenis susu nak sendawa slps mnum susu..lps dh tepuk ii apa semua dia muntahkan susu dia balik..hmm ke sy salah cara bg sendawa ..atau ada ja bby yg jnis mcm tu..sy sbgai first mom sgt rsau dan sdih..rsa cm diri ni ibu yg xberguna 🥹🥹

2 Các câu trả lời

normal awak. mungkin terlebih susu yg diminum . sebab perut baby kecik lgi. mungkin bg susu tiap masa tpi jangan lama

1y trước

ouhh thanks for info..

Muntah atau jeluak?

1y trước

Jeluak ya, normal. Boleh jadi overfeeding atau tak di sendawakan dengan betul. NB perlu di sendawakan setiap kali penyusuan. Selalunya sehingga mereka berumur 6 bulan. Macam anak saya jeluak sampai la dia berusia 6 bulan baru okay. Tapi situasi anak saya ni normal setelah dapatkan consultation daripada doktor. Jadi untuk ubati kerisauan awak, refer dengan doktor ya.