mgtt normal ke tak

Maaf nak tny .. kalau result mgtt mcm ney .. dh sangkut gdm ke cmne .. sbb ada yg ckp dh sangkut .. ada yg ckp hampir² .. tp 14.2.2024 ney repeat minum air gula lg skali .. #1stmom #1stpreganancy

mgtt normal ke tak
8 Các câu trả lời

Sepatutnya lps 2 jam kena bawah 6.8.. klo lebih dah dikira GDM.. Tp bergantung pd KK tmpat masing 2 ... Ape2 pon jgn stress2 ya... Sya mengandung pengidap Diabetes... mmg kne pantau mkn... boleh mkn cuma portion kecil shaja.. selalu akan start dgn diet control dahulu.. Tak akn trus mkn ubat.. ape lg kena insulin..

Okay tu, saya da 3 kali minum. 2 result inaccurate katanya sebab bacaan sebelum minum 4.9 & selepas minum jadi 3.9. Sekarang tunggu result yang kali ketiga ni. Jadi saya malas nak stress, apa pun result kita redha je dan doakan baby selamat dan sihat amiinn ❤️

rasanya belum sangkut, tapi mungkin border. sebab tu kena repeat. untuk fasting blood sugar, saya tak ingat range bacaan normal berapa. tapi untuk yang selepas 2hour, bacaan kena bawah 7.8 betulkan saya jika salah ye ibu2

8mo trước

iya btul.. mcm sya sggup 1je 5.1 sbb nya mlm tu sya mkn jeruk pak ali🤣🥴🥴.. dah minum air gula 6.4

5.1 baru sngkut.. awk jgalah jgn makan mnis2 kurangkan minum manis2 klau x nnti masa oppiment sgkut🥲 mcm sya .. pnt layan mgu2 oppiment. yg pnting jgn makan buah2 tmptan gula tggi.

8mo trước

kena puasa start 10 mlm tu dah jgn mkn pape

Lebih kurang sy la tu,sy 4.5 sblm mnum air gula,lepas minum air gula 7.7,nurse ckp normal lgi,lepas minum air gula xboleh lebih 8

Kalau x silap normal 7.5 ke bwh. klu lbh tu da kira ada kencing manis. bacaan sy pon ngam2 7.5 misi ckp. klu lbh tu da kne minum lagi huhu.

tak sangkut lg tp atas pagar...boleh rujuk nota dekat FBS dan 2HPP tu...

Klinik saya 5 masih oky sgt2.atas klinik juga