pregnant & bersama suami

maaf nak tanya pengalaman ibu2. saya skrg dah masuk trimester 2 kandungan baru 15 minggu lebih. sepanjang trimester 1 saya & suami tak betul2 bersama,maksud saya buat yg ringan2 je🤭 suami pun memahami...saya takut nak brsama wlaupun ada yg kata okay je janji slow2. tapi ni dah masuk trimester 2 saya & suami nak brsama...agak2 dah okay ke kalau nak bersama skrg? Alhamdulillah sepanjang saya pregnant takde lagi spotting & berharap okay sampai brsalin... ada tips @ cara ke kalau nak brsama? jangan marah ye,just nak tanya pendapat ibu2#firstmom #ingintahu #bantusharing

20 Các câu trả lời

boleh je. saya dan suami aktif je bersama dari 4weeks. mana2 posisi pun boleh. lagi bagus suami memahami. mesti dia lebih berhati-hati.

Boleh shj. Cuba slowly. Seeloknya sblum nk brsama dh tahu keadaan uri dkt mne. Jd tkde la brtmbh risau lps bersama tu.

Boleh tapi mulakan dgn slow2 dulu la ya.. janji kita & pasangan dlm keadaan selesa.. hormon kita tgh tinggi, biasa la tu

org ckp trimester 3 lgi bgus ..tp kan sy rasa mcm sngt ii x selesa ,skit dan xde mood...normal ke?

Boleh ja tak payah la buat yg hard core haha actually time trim3 lagi kerap lagi bagus buat utk bukaan serviks

Alhamdulilah sye dri trimester 1 lg da bersama ngn suami setakt ni xde pape yg berlaku

xde mslh nk bsama. cm kalo uri bawah hati2 je. xgnggu pn proses pkmbgn baby sbb baby dlm kantung🤭

sy mula2 tu xbsma..bile msok 3 -4 bln bru kerap smpai la 8 bln..

Boleh je sis . Sy dari trimester 1 lagi dah bersama 😆

boleh. try slowly. ikut posisi mana yg puan selesa.