Tulang Miss V Sakit

Maaf nak tanya lah, normal ke bg org mcm saya baru masuk 29weeks skrg ni dah rasa mcm tu.. Sakit tu mmg dah terasa sejak 27 weeks.. Rasa kat tulang kemaluan tu sakit sgt, nak pakai seluar pon sakit, tapak kaki pon sakit, kalau tido nk ubah position tu mmg terasa sgt2 sakitnya tu.. Baru2 ni sy pergi scan doc ckp kepala baby dah duduk dekat bawah (mcm dah masuk laluan).. Dia suh saya banyak rehat dan hati2 jangan kerap buat kerja berat takut bila2 masa saja blh keluar.. Betul ke? Hmmm.. Anak 1st dulu takde pon mcm ni.. Masa dah sarat 38 weeks baru terasa... Ni preggy no 2, awal sgt terasa sakitnya... Tiap kali baby kicking boxing terasa direct terus kat pundi kencing tu.. Allah saja yg tahu.. Rasa nak menangis pon ada.. Pastu skrg perut kerap jadi ketat, especially kalau mkn sampai kenyang..perut tu mcm jadi mengeras tapi saya buat tak layan je cuma kdg x selesa lah sbb ssh nak nafas.. Lagipulak sy ni darah platelet tinggi bacaan last 495, then 11/4 ni baru pi jumpa pakar o&g.. Bahaya ke platelet darah tinggi ni? Ada org ckp risiko baby meninggal dalam perut... #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya Hmmmm..

1 Trả lời

sama macam saya. Sakit tu lah tahan jelah. nak pakai seluar, nak angkat kaki sakit ya amat. masa nak bangun sakit. nak ubah position tido pun sakit. Redha jelah. Dah refer doctor baby semua ok. mybe sakit tu nak buka laluan kot. insyaAllah moga sakit yg kita rasa ni dipermudahkan urasan kita nk bersalin nanti. Aamiin....