Minyak panas selamat digunakan ketika hamil?

Maaf nak tanya ketika mengandung boleh tak kite guna mnyak panas seperti ubat cap kapak untuk sapu pada badan seperti dada, kepala, hidung dan belakang

11 Các câu trả lời

Dr kata x boleh sbb mostly minyak panas ada satu ingredients ni tak ingat nama apa, dr x suggest lagi2 bila masuk third tri. Saya dah second tri hari tu baru tau, klu tak hari2 mesti pkai minyak kapak

2y trước

sis boleh guna essential oil yang natural ingredients sapu sikit kat dahi dan boleh hidu jugak. biasanya jugak essential oil papermint. untuk tak selesa tekak sis boleh makan benda2 yang masam, benda manis yang tak muak. kalau boleh makan asam halia warna merah tu pun ok, boleh lega tekak dan buang angin sekali

perut tak digalakan sapu minyak panas, sy preggy tak penah sapu langsung mnyak pnas dkt bdan or dkt mna² sbb bhaya..

Boleh je sis asalkan jangan salu di perut. Takut bahaga untuk baby dalam perut. Sapu kat lain boleh je 😊

sye sapukan dkt dada sbb slalu mual dan xhadam mknn.. skrg sakit blkg start, sye mengurut blkg.. aslkn bkn perut..

2y trước

Kita sama sis,rasa makanan x hadam,sakit kepala,sakit belakang rasa berangin,malam2 minta husb tolong urut tp area blkg atas sj,x sapu pinggang dan perut..x jadi masalah ka nnti?

boleh je sapu minyak dekat perut tpi jgn minyak panas . saya sapu minyak panas dekat dada sahaja .

Tengok ingredient.. Google jer ingredient yang selamat untuk ibu hamil

boleh je sapu.. tp jgn di perot dan belakang pinggang..

asalkan x sapu terus pada perut boleh je

Ada saya baca guna bahan natural limau ke apa

boleh je..janji perut jangan buh minyak panas