Mengeras tu macam mana?????

Maaf nak bertanya.... Saya first mom...Maksud mengeras tu macam mana ..? saya dah 38minggu2hari tapi tiada tanda ii nak bersalin lagi . Dah buat senaman semua , berjln jln tp belum ada pape tanda...cuma ade rasa sakit pinggang dgn blkg dan celah kelengkang jelah....menunggu hari juga ni 😅#seriusnanya #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

perut rasa keras dan ketat. bila baby mengeras,kita mcm susah nak bergerak. mcm mild contraction la. kalau sis baring masa perut mengeras,boleh tekan perut sis. biasanya keras tak mcm yg biasa.

sama lh sy pn dh 38w3d tpi msih tiada apa² tanda lgi harap dlm minggu ni blh bersalin lh dh x larat bawa badan ni berat tambah sakit celah klengkang klw berjln dh mcm x blh angkat kaki dh