Serah diri GDM

Maaf kawan² doakan saya..klu Masih belum bersalin,25hb ni doktar Minta serah diri sehari sebelum due date sebab gdm..first time gdm biasa anak² Yang lain bersalin overdue...boleh ke klu serah diri Tu 41mnggu..biasa bersalin tu 41@42 mnggu..ya Allah tolong lah

30 Các câu trả lời

Kalau gdm, ada risiko baby meninggal tanpa sebab. Sebab tu kena serah diri awal tak boleh lebih hari. Ada sebab kenapa doktor suruh, jadi ikut lah

Minta maaf puan, sebaiknya yg ada gdm ni kita follow protokol hospital demi keselamatan ibu dan bayi puan. Semoga dipermudahkan urusan ya puan 🤲

sy gdm on insulin & ubat, kena serah diri 38week. bersalin czer, sbb bby sonsang. alhamdulillah skng bby nk masuk 6bln. Gdm pun x ada dah.

Kalau GDM on ubat atau insulin kena serah diri 38w ya. Kalau on diet boleh ikut due.

12mo trước

sy gdm on diet kena serah diri 40 week.. diorg masukkn ubat induce klau masih tak ada rasa nk branak

dari hilang nyawa and hilang anak dlm kndungan better dgr ja nasihat dokter , ibu.. yg penting dua2 selamat n sihat..

sama la saya gdm diet control , due 25/10 kalau tak bersalin lagi . kena serah diri awal sehari dari due .

Anak ke2 sy gdm on diet . 40weeks kena serah diri. Date tersebut kalau belum bersalin kena induce .

maaf ya, kalau GDM mmg kena serah diri pada tarikh yg ditetapkan. demi keselamatan kndungan.

Ikut tarikh yg doc bg untuk serah diri.. sbb bahaya klu memandai2 ni.. better ikut saranan doc..

Follow yang dr suruh sis. Dia lagi tau condition awak. Nnti complication ke apa2 jadi nnti susah