JARANG BERSAMA SEMASA PREGGY

Maaf kalau soalan sye ni tak sopan. Sye pregnant dah masuk 6bulan. Normal ke kalau suami tak rase nak bersama sangat. Dulu kami selalu bersama paling pon seminggu sekali. Skrg 2 atau 3 mggu sekali. Suami pernah ckp dia malas nak buat sebab sekarang sye kuat sangat berpeluh ☹ sejak 4bulan lagi sye makin kuat berpeluh. Kadang2 sye memang segan. Sye tak pasti dia bergurau atau betul sbb ckp dengan ketawa. Ada yg cakap mungkin suami takut ganggu baby. Tapi sye selalu fikir mungkin sye dah tak menarik. Yelaa cepat penat dan badan pon dah naik. Mungkin tu faktor ? sye kadang2 smpai terfikir, adakah suami main luar sampai rasa untuk bersama sye kalau takde pon takpe (maafkan sye tapi suami ade kisah silam semasa bujang). Sebab setahu sye, lelaki ni nafsu cuma 1, tapi kalau sye tak dpt puaskn nafsu dia, mcm mana ? Sye tak pernah tanya suami sebab sye segan dan takut dia marah sebab sye fikir bukan2. Ke memang ade ibu2 yg mengalami situasi mcm ni dan benda ni normal ?

23 Các câu trả lời

Ms awal2 preggy kami selalu bersama,boleh kata hari2..sekarang 3rd trimester sy betul xcukup nafas sbb besar..kalu ikut yg dulu berat ni dh bersalin..ni Ada lg 3 Bulan..suami nk aje...tp dia faham bila tgk sy penat..🤭

4y trước

maaf sis tumpang tny, sejak weeks berapa sis dah sesak nafas ya? n apa sis akan buat utk kurangkan sesak nafas? sy skrg 22 weeks... kalau buat keje tak terasa pun...tp kalau duduk diam tgk tv atau lps mkn mst rasa sesak..hidung mcm sumbat... 😭

Saya tanye husband saya, dia cakap pergi slow talk dgn husband. Tanya kenapa dan nak macam mana; isteri jgn buat andaian nnti isteri juga yg stress. Kalau kuat berpeluh, buat dlm bilik beraircond atau masa mandi.

4y trước

Buat dlm toilet byk syaitan. Akk sy pnh nasihat x bgi. 😂

kadang suami risau keadaan baby.. lagi lagi baru first time pregnant... kan ada cara ringan ringan untuk puaskan suami.. jadi gunakan lah, yg penting tak memudaratkan bayi Dan ibu

saya prgnt 6 bln jgk...sama lh dlu sllu jgk bsama...skunk kurang tp suami mmhmi...dia pn fhm situasi kita cmne...hope awak leh bincang...sbnrny lg kita pknen sbnrny seksi...dont think ngtve ok

Bukan semua lelaki pikir nafsu seks sis. Sy dan suami pun jarang bersama sbb msg2 ada benda nk fikir. Tambah2 lg skrg ni musim pkp. Xda masa nak mengawan. Sibuk cari duit sampingan.

sy dr awal mengandung sampai bersalin sekali pun tak bersama suami. memang takde nafsu pun. dan suami pun tak pernah tanya. suami betul2 risau dgn kandungan dan suruh saya berehat je

4y trước

kn samela...mmg time ngandung ni nafsu kite lain mcm tp asben mmg xmtk sb dye tkt kite sakit(suruh kite rehat je) n tkt ganggu baby.dr baby ptame hgga skrg yg baru ni(due bkn 12)...xpnh pon mtk ...kdg sedih jgk...tp xpela sabar jela...

Sy 7bln xrsa pon nk bt cmtu dgn husb tmbh plk skit pinggang..sbln tu dlm 2kli ja sbb xlarat.. Ap2 pon sis bincang hal nie dgn husb sis ye.. Lgypun sis pregnant xelok fkir yg bkn2

Saya pula suami selalu nak bersama.. Tp saya xda nafsu bila dah 16w pregnant.. Nafsu xda.. Kdg2 kesian kat suami.. Ckp kat dia sruh latih nanti time pantang x blh bersama dah.

Rsenye puan kene slow talk jgk dngn suami sbb klau biarkn nnti puan jgk yg stress xelok untk kandungan tu...

Saya dh 6bln preggy...slma 6 bln ni br sekali saja bersama..