Badan gatal- gatal

Maaf ingin bertanya since saya 1 st mom.. Normal ke dah masuk 8 bulan badan jadi gatal2 even baru je mandi.. Ade tak cara nak hilangkan or cegah.. 😭😭

5 Các câu trả lời

X sure normal atau tidak, tapi boleh kata ramai mommy akan mengalami gatal2, x sure samada sebab hormon atau sebab kulit semakin tegang, so untuk prevent sapu lotion untuk moistkan kulit, macam perut saya pakai allano lotion je sebab natural ingridient. Macam kaki tangan saya kadang pakai nivea kadang pakai allano 🤣. Kurang la gatal tu. Yang penting buat kulit kita jadi lembab, jangan lupa minum air yang cukup jugak

Normal babe. I pun kena macamtu first and current pregnancy. Boleh try letak body lotion or stretch mark oil tu dekat tempat gatal tu. That works for me

9mo trước

Any lotion boleh ke.. Y ade vitamin E

Bg sy mmg xde..dpt kurangkan maybe boleh la..kaki sy smpai luka2 sbb garu

9mo trước

Any lotion boleh ke y sblm ni kita pkai untuk kt tgn tu

Saya gatal gatal miss v sumpah stress hm

9mo trước

Saya gatal gatal luar je bukan dalam bahaya ke?

Refer dr sis