Loya

Loya bila tak makan..pdhl baru lepas makan bbrp jam lepas..perut tak rasa lapar pun tp bila mulut kosong tu mula la loya2..kena keep makan utk elak loya..bahaya betul sy ni..ada ke mommies mcm sy??

10 Các câu trả lời

Sama mcm sy.. loya klo x mkn ..perut s yik bloating klo xmkn sesuatu.lidah rasa pelik saja. jd sy mkn buah jambu batu.. atau buah2 berjus dan ada rsa asam sikit.. sbb sy x kuat asam.. buah pilihan sy..buah jambu batu yg dah masak ranum..mangga separu masak(masam x kuat) lobak merah mentah..belimbing.limau manis...xsuka manis sgt skrg ni.biskut masin pun membantu juga.

Eeh sma la kita sis asik2 loya2 gitu padahal sa jga mkn sehari 4 kli mkn sikit2 la sbb nk elak loya sma jga stress kedang2 😥😥x tau nk bt apa pedih ulu hati bila kita paksa muntah asam gila adoii.. Rasanya pembawaan baby kot ye sis...

Sama sis.. Klau pagi lagi lh xselera nk mkn.. Loya dia xlh bwk bincang.. Msuk tghri petang asyik lpar je perut berbunyi, pdhal bru je lpas mkn.. Sy bykkn mkn buah jugak nk kurangkn loya..

Sama lah kita. Lepas sejam dua kena ngunyah lagi.. Kalau tak jpg mula lah loya dtg balik. Tp minum jus oren sgt membantu. Seteguk dua setel. Jpg sejam dua dtg minum lagi 😂😂😂

Sye pula rse mual2.. Loya bila dh hbis mkn.. Huhu x selesa nye rse.. Kt tekak n dada. ..rse kmbang jeee.. Pastu klo lps wat keje pun akan rse loya gak..

Sama mcm kwn sy 😁😁.. Solutionnya, dia mkn buah2an potong or kekacang mcm badam/gajus/dll, buat kudap2an 😄

5y trước

Tula..kdg kalau buah takde, tpakse mkn biskut sekeping dua baru lega sikit..xpun mkn gula2 berangin nk kurangkan rse loya tu..😂

Beberapa jam lepas? Sy setiap 1-2 jam makan sis... 😅 Kalau beberapa jam mmg perut masuk angin..

Mkn biskut la sis...mnum susu..apa2 la asal yg xbuat sis loya😊sy mmg mcm tu

I mmg kena makan every 2 hours. Kalau tak makan angin. Then muntah

haah..sama la .. kne nguyah .. adoiyai...