Lagi 2 hari sy 38w.. Perut kerap mulas tapi g jmban xde bnde nk kluar...kalau kluar pon skit ja

Lepastu kerap juga Senggugut2 dan mgeras... X de trun bloody show.pastu pinggang pon x sakit..perlu ke g hos?pnh x mommy2 jdi mcm sy

4 Các câu trả lời

sy xde tande pn..just mengeras je mlm..g kk checkup mcm biase misi kate bb dah turun sgt dah..sy pn g la klinik swasta sblm g hospital..bt ve kt bawah jln dah buke nk masuk 4cm..lpas tu g spital doc pecahkan ketuban..7cm bru rse contraction..ambik mse dr 4cm ke 10cm tu dlm sejam stengah..skli push bersalin..sy dlm 6 org ank kbnyakkan xde show or sakit pn just mengeras je tande..tips die klu rse xslesa sis bnyakkan bjalan..bt senaman..klau ade basikal senaman tu blh kayuh pelahan2 utk cptkn bb ke bawah..misi n doc pn ckp sy amat mudah besalin..sakit skjap n bb kuar pn skjp

better gi hospital sis...cz kl sy siang ad trn drh dikit tgh mlm gi hospital tgk bukaan dh 4cm..kul 3 dlm lb kul 4.30 dh slmt brsln..kul 5petang balik rmh cz dh cek smua ok doktr bg sy balik rmh

sy tlg up kn.. mgkin ada mommy2 yg berpengalaman mcmni boleh mmbntu 😊

kalau risau better g spital sis..